Mere end 70 år indenfor mekanisk transmission

I april 1944, blev Benzler & Co grundlagt, og hermed blev grundlaget for virksomheden Benzlers skabt. I begyndelsen var Benzlers et handelsfirma, som servicerede markedet med komplette drev som rullekæder, kileremme mv. Virksomheden ekspanderede hurtigt, og allerede i de første år blev der åbnet filialer flere steder i Sverige.

I slutningen af 50erne etableredes den første gear produktion. Salagearet blev født, og den succes som gearet medførte, bragte Benzlers til andre markeder end det svenske. Eksporten til flere europæiske lande blev etableret.

Udviklingen fortsatte op gennem 60erne, hvor virksomheden konsoliderede sig med flere nye produktserier. Fx startede produktionen af Benzlers spindelgear og donkraft i disse år.

80'erne var i alt væsentlighed præget af overtagelsen af ASEA's produktion af små og mellemstore industrigear. Dette var et markant vendepunkt for Benzlers, som nu kunne blande sig med de førende europæiske producenter, og indtog positionen som det førende nordiske mærke inden for gear, gearmotorer og industrigear.

Igennem 90erne og 00erne voksede Benzlers fortsat, og virksomheden var nu repræsenteret i 14 lande. I disse år overtog investeringsvirksomheden Textron Benzlers, sammen med David Brown og Cone Drive. Disse 3 virksomheder, udgjorde en af de største virksomheder inden for fremstilling af mekaniske transmissionselementer som gear, gearmotorer og industrigear.

Benzlers hovedkvarter i Helsingborg

I 2010 blev Benzlers opkøbt af Elecon Engineering Co. Ltd., der er Asiens største producent af industrigear. Benzlers, og UK baserede Radicon, udgør i dag Elecons europæiske industrigruppe.

En del af en verdensomspændende koncern.

 

Elecon

Benzlers er en del af Elecon Engineering Co. Ltd. Gruppen har mere end 5200 medarbejdere og produktion i Indien, Thailand, UK og Sverige. I tillæg hertil har vi kontor og partnere på alle kontinenter.