Kvalitet er det bedste argument

Udgivet af admin kl 14.11 den 17. nov. 2017


Solid-Wind-Power

 

Tilbage i 1988 konstruerede Robert Sørensen, Bosted 22 vindmøllen. Vindmøllen var på 22kW og designet som en frontløber mølle.bosted-nacelle.jpg

Robert havde stor viden om vindteknologi og indgående kendskab til bl.a. Kuriant vindmøllen. Hans strategi var at bygge en stabil og pålidelig vindmølle, som kunne holde i mange år. Som gear valgte han Benzlers SALA gear, der allerede den gang var kendt for en utrolig robusthed.

 

   SALA gear til vindmøller

   20 års drift uden problemer

   Internationalt anerkendt

 

En ændret lokalplan medførte at vindmøllen blev taget ned i 2008. Efter ca 20 år i drift var vindmøllen stadigvæk fuld funktionsdygtig – bl.a. gear, hovedlejer, krøjesystem og bremseenhed var endnu de originale dele, som der altså aldrig havde været behov for at skifte.

Med udgangspunkt i denne bevist holdbare opbygning, konstruerede Solid Windpower deres nye 25 KW vindmølle. Benzlers gearet blev selvsagt valgt som hovedgear, da det havde vist sin holdbarhed over de mange år.

Benzlers har løst opgaven med et modificeret SALA type "J" gear. Gearet er tilpasset til opgaven på flere områder, herunder fx tandhjul med "high grade" for at reducere støj, særligt lejearrangement på hovedaksel mm.

Endnu et dansk industrieventyr startede, og Solid Wind Power møllen går nu sin sejersgang på de internationale markeder - stadig med Benzlers SALA gear i hjertet.


Seneste nyheder fra Benzlers

Benzlers ”all – stainless” spindelgear type BDL 66 er valgt af førende…

Benzlers/Radicon is investing £500,000.- in a new state-of-the-art Oracle…

Benzlers BD spindelgear / donkraft anvendes til fremstilling af…